Despre psoriazis si tratarea naturala a acestuia

Daca psoriazisul v-a afectat si pe dvs, atunci probabil sunteti in cautarea unui tratament natural, sperand sa ameliorati simptomele specifice.
Psoariazisul este o afectiune a pielii caracterizata prin inflamare si formarea de cruste. Psoriazisul este o boala cronica, datorata sistemului imunitar, in special globulelor albe T ale sangelui. Este o boala foarte cunoscuta din cele mai vechi timpuri, dar in acelasi timp si printre cele mai putin intelese. Cel mai comun tip de psoriazis este cel in care la suprafata pielii apar cruste. Alte tipuri sunt atat de usoare, incat persoana afectata nici nu este constienta de existenta acestei afectiuni. Se pare ca psoriazisul afecteaza in special rasa caucaziana, si este mai putin intalnit in cazul afro-americanilor. La nivel global, Scandinavia si nordul Europei sunt zonele unde psoriazisul se intalneste cel mai des. Cercatatorii sunt de parere ca aceasta boala este de tip imunitar.
Aproximativ 80 % din cei ce dezvolta psoriazis au placi rosii (eritematoase), proeminente, bine delimitate, acoperite de scuame groase („coji”), albe-sidefii, usor detasabile. Alte tipuri se psoriazis sunt psoriazisul artropatic, psoriazisul pustulos (pustule albe inconjurate de roseata a pielii), psoriazisul inversat (leziuni rosii, fine), psoriazisul eritrodermic( roseata extinsa, mancarimi severe si dureri). Adesea pielea poate sa fie crapata si sa sangereze. Simptomele unei infectii secundare sunt inrosirea pielii in jurul unei leziuni sau agravarea rosetii deja existente, caldura in zona leziunii si puroiul.
Psoriazisul afecteaza, în general, coatele, genunchii, zona lombara, scalpul, sau unghiile, dar poate afecta orice alte zone ale corpului. De asemenea, psoriazisul poate afecta si articulatiile (psoriazis artropatic).
Tratamentul este determinat de zona afectata de psoriazis, de gravitate si de istoricul evolutiei bolii in cazul fiecarui individ. In cazul afro-americanilor si al oamenilor cu o culoare inchisa a pielii tratamentul este diferit de cel al oamenilor cu o piele deschisa la culoare. Nerecunosterea timpurie a psoriazisului poate conduce la o lunga perioada de tratament incorect. Nu exista dovezi stiintifice care sa ateste ca tratamentele homeopatice sunt eficiente, dar numeroase persoane au afirmat ca au observat o ameliorare.
Puteti incerca sampoanele pe baza de aloe vera si jojoba sau faina de ovaz aplicata in apa de baie. Incercati suplimente vitaminice, si plante precum papadia, iarba de mare , usturoiul, ceapa, care sa va curete tractul digestiv, ficatul si sangele de toxine. Florile de iasomie au efecte benefice in reducerea mancarimii si durerii, daca acestea sunt maruntite , transformate in pasta si aplicate pe regiunea inflamata. Evitati mancarurile picante, sarea, laptele batut si reduceti consumul de grasimi, proteine animale si zahar.