Este psoriazisul contagios?

Fie ca ai aceasta afectiune tu insuti sau stii pe cineva care are, prima intrebare care iti vine in minte este daca psoriazisul este contagios. Iar raspunsul este, din fericire, nu.
Psoriazisul este o afectiune a pielii de care multi oameni sufera toata viata. Se estimeaza ca intre 4 si 7 milioane de americani sunt diagnosticati cu psoriazis. Psoriazisul nu este contagios, deoarece se crede ca este o problema cauzata de sistemul imunitar al organismului.
Atunci cand organismul functioneaza normal produce gradual noi celule ale pielii. Celulele de la suprafata pielii au nevoie de aproximativ 30 zile sa moara si sa se desprinda, sa se exfolieze. In acest timp, alte celule sunt produse in profunzimea pielii, iar acestea se ridica treptat la suprafata in decurs de 30 zile, ajungad exact la timp pentru a inlocui celulele care sunt pregatite sa cada.
In cazul psoriazisului sistemul imunitar reactioneaza la un anumit stimul. Cei mai comuni stimuli includ o infectie sau boala severa, sau stresul prelungit. Organismul incepe sa impinga noile celule la suprafata mult mai repede decat ar fi trebuit in mod normal. De fapt, acestea ajung la suprafata in numai cateva zile, in loc de o luna cat ar fi trebuit in mod normal. Deoarece celulele noi ajung atat de rapid, celulele deja existente la suprafata nu au timp sa moara si sa cada de la sine. Asadar, rezulta un amestec al acestor celule, caracterizat prin uscarea pielii si aparitia de pete rosii, afectiune cunoscuta drept psoriazis.
Din aceasta cauza, psoriazisul nu poate fi transmisibil, deoarece este cauzat de propriul sistem imunitar.
Dar daca psoriazisul se datoreaza unei boli sau infectii grave, aceasta poate fi transmisa si altor persoane. Insa nu toata lumea dezvolta psoriazis cand face o infectie, asadar psoriazisul in sine nu este contagios, dar anumiti factori care pot duce la aparitia lui pot fi contagiosi.
Chiar daca psoriazisul nu este contagios, probabil cautati o solutie pentru vindecarea lui. Unii oameni sufera de forme grave ale psoriazisului, ceea ce le produce un mare disconfort. Multi oameni de stiinta sunt de parere ca psoriazisul nu poate fi vindecat, dar propun anumite medicamente si tratamente care ajuta la ameliorarea multor simptome ale psoriazisului.
Tratamentele alternative pentru tratarea psoriazisului implica de obicei tratarea problemelor interne ale organismului. Poti reduce inflamatia si senzatia de mancarime aplicand extern, plante precum aloe vera, dar pentru a reduce cu adevarat sau vindeca psoriazisul, specialistii in fitoterapie sunt de parere ca trebuie sa va curatati organismul de toxine. Aceasta se poate realiza apeland la anumite diete , vitamine si minerale care va curata ficatul, colonel si tractul digestiv de toxine.